Finn tre fel hos Internetkontoret

SEBs internetkontor är på det hela taget en utmärkt internetbank.    Men ibland blir det fel, så här såg det ut nyss när jag loggade ut:

Först säger de att Internetkontoret inte är anpassat för min webbläsare.   Det känns lite lustigt att få det meddelandet när jag loggar ut efter att utan problem ha använt internetkontoret.   Länken ”Uppgradera webbläsaren” gjorde mig nyfiken, för stunden använde jag senaste Firefox (release, inte betaspåret).   Men att klicka på den länken gav mig bara en 404.

Så jag vet fortfarande inte vad de tycker jag ska uppgradera min Firefox till, men jag blev istället nyfiken på den stora blaffan på utloggningssidan som puffade för att jag skulle skicka pengar via mobilen.  Inte heller den länken gjorde mig så värst mycket klokare:

Sajten ifråga har ett certifikat som inte är giltigt.  Inte riktigt vad jag vill se när jag klickar på en länk från en bank.  Snabbtittade på adressen och konstaterar att domänen är reggad hos Loopia och sajten verkar hostad hos Rackspace UK.  Svårt att säga om det är något skumt bakom eller om det bara är någon som haft lite otur vid tankearbetet.

Nåja, det kanske är ett tecken på att jag borde gå och lägga mig.

 


Publicerat

i

, ,

av