Ulf Hedlund

Ulf Hedlund har under åren kallats många saker, t ex systemarkitekt, kodapa, DJ, programledare, seglingsinstruktör, häradsbetäckare, projektledare, systemanalytiker och IT-stofil.

Oftast kallas han Uffe.

Ulf Hedlund

Jag har även kallats bloggare men bloggandet sker ganska oregelbundet. Min första blogg fanns på nätet 1996. Det var förstås ingen som visste att det hette ”blogg” på den tiden, men den var databasdriven, hade ett admingränssnitt och publicerade inläggen i omvänd kronologisk ordning.

När någon frågar mig hur länge jag använt Internet brukar jag svara att jag registrerade min första domän 1988. Den som varit med länge nog att komma ihåg 80-talets BBSer kanske kommer ihåg Common som kördes med mitt eget program TCL, ”The Common Link”, som också användes av många andra svenska BBSer sammanlänkade i ”TCLnet”.

Större delen av mitt liv har ägnats åt att skriva programkod eller designa IT-lösningar, huvudsakligen som inhyrd konsult. Bland kunderna fanns banker, försäkringsbolag, läkemedelsindustri, försvarsindustri samt förstås en och annan internettjänst . På senare år ofta arkitektur, analys, IT-säkerhet eller teknisk projektledning snarare än kodande.

Några exempel på sånt jag gjort: Två utmärkta söner. Retat upp Bill Semich. Byggt Australiens första online-betting. Flyttat. Designat koncern-IT-lösningar för företag som har fler anställda än en del länder har invånare. Slitit ut massor av whiteboardpennor. Byggt upp några olika merchant services . Sett flygplatser, hotell och kontor i många länder, men alldeles för få andra platser i samma länder. Skrivit en app som fick Amazon att ändra sina affiliatevillkor. Byggt övervakningslösningar till en mobiloperatör. Kopplat bort Vint Cerf från nätet. Uppfunnit alltför många hjul på nytt. Invandrat till Sverige.

Om du vill nå mig går det bra att skicka ett mail till den här domänen, ange något bra namn före kanelbullen. ”Ulf” eller ”Uffe” är i sammanhanget ett bra namn. I högerspalten finns också några sätt att nå mig. Av hälsoskäl gör jag numera bara uppdrag som kan skötas hemifrån (och med ”hemifrån” menar jag förstås ”från den plats jag är uppkopplad”).

Notera att jag förbehåller mig rätten att fakturera en administrativ avgift för obeställd e-post (bara delvis ett skämt).

Ulf Hedlund

Uffe Hedlund http://ulfhedlund.se/ulf_hedlund/

Stockholm
IT Guru