Twitter för Android

Nu har Twitter släppt sin egen app, Twitter for Android.  Spontant känns den bättre integrerad med Android än Twidroid eller Seesmic gör.

T ex har den en liknande contact-sync som Facebook for Android har, dvs den plockar in info från Twitter och synkar med kontakter i adressboken.

Nu har Twitter förstås inte så mycket profilinfo om sina användare som Facebook har, men i adressboken får man i alla fall in profilfoto från Twitter och telefonnummer om användaren uppgett det i sin profil.

När man bläddrar i contacts så får man upp en bild liknande denna:

Här syns det att denna (slumpmässigt utvalda, helt okända) kontakt i min adressbok fyllts i med info från dels Facebook-appen och dels från Twitter for Android.  Den visar senaste statusuppdatering från båda.

På samma sätt kan man direkt från ett twitternamn hoppa in i adressboken om man skulle vilja ringa upp eller nåt. (Gör folk sånt fortfarande?)

Rent generellt verkar det mesta supportat, men gränssnittet behöver putsas en del, tex verkar det bara finnas nya typen av retweet och jag hittar inte ens hur man gör för att besvara något ur flödet med ett DM.

Jag ska ge den några dagar, men det känns som jag kommer att fortsätta använda Twidroid senare, åtminstone tills det kommer en uppdatering av Twitter for Android.


Publicerat

i

av