Teknikmagasinet säljer virus

IDG berättar att man kan köpa USB-minnen med förinstallerade virus från Teknikmagasinet. Per Hellqvist följer upp med Infekterade USB-enheter allt vanligare. Det är givet att när det finns pengar att tjäna på att smyginstallera program i min dator så kommer det här problemet att bli vanligare.

I mitt tycke är Teknikmagasinets attityd värre än det virusförsedda USB-minnet i just det här fallet.

Teknikmagasinets Christian Ekstrand hävdar att viruset är ”ganska harmlöst”. Christian, den dag jag låter dig eller ditt företag bestämma vad som är ”harmlöst” i min dator kommer småjävlarna att behöva både fleecekalsonger och dunjacka.

Med den inställningen till sina kunder slipper Teknikmagasinet sälja något till mig. Det enda rätta är att göra en Sverker.


Publicerat

i

av

Etiketter: