Sveriges allmänna tillstånd

Noterar i likhet med resten av landet att personalen på Radiotjänst tycks ha någon form av problem.  Kanske är det myggen i Kiruna som drivit dem från vettet.  Kanske är det närheten till Esrange Space Center som skapat ett reality distortion field.

Inte nog med att de bestämt att alla datorer och mobiltelefoner är TV-mottagare, de har också bestämt att om man tar hem jobbets dator så är den inte längre arbetsgivarens egendom.   Jag misstänker att arbetsgivaren och dess revisor är av en annan åsikt, men mot Radiotjänst hjälper vare sig logik eller författning.  En dator är en TV-mottagare.  Så är det.  Gilla läget.

Så här sitter jag nu och skriver på min TV-mottagare.  Egentligen borde jag väl ha någon sorts tillstånd för TV-utsändning.  Jag kanske borde ansöka om koncession?

Men förvirringen slutar inte där.  När nu en svensk myndighet har upplyst oss att våra datorer inte alls är datorer utan TV-apparater så kommer plötsligt en annan myndighet och bestämmer att det minsann inte alls är TV-apparater utan spelautomater!  Japp, så är det.   Lotteriinspektionen meddelar att ”programmerade datorer för spel, som till exempel är ihopkopplade i så kallad LAN-miljö eller mot internet är att anse som tillståndspliktig verksamhet”.    Så om du någon gång lagt patiens eller spelat minröjare på din jobbdator är du och din arbetsgivare illa ute.   Bäst att söka tillstånd för TV-apparaten, förlåt, spelautomaten nu direkt.

 

Som liten motvikt till ovanstående något uppgivna raljerande tillägger jag följande (helt utan extra licenskrav från min sida):

  1. Jag äger ingen TV men
  2. gillar SR/SVT och
  3. betalar redan TV-licens och
  4. anser att Radiotjänst borde läggas ned.  De som idag jobbar hos Radiotjänst kommer säkert att få fina jobberbjudanden från motorcykelgängens indrivningsverksamheter.
  5. Vad man ska göra med Lotteriinspektionen är jag inte riktigt säker på, kanske kunde man helt enkelt ställa ut dem på Naturhistoriska museets fossil-avdelning?

Oj, jag hade visst inte slutat raljera ändå.  Äh, struntsamma, det är visst fortfarande tillåtet. Tror jag.  Nu ska jag passa på och ta en kopp kaffe innan kaffemaskinen blir licenspliktig.

 

 


Publicerat

i

,

av