on{X} för Android

En av mina favorittjänster på nätet är ifttt (IF This, Then That) som låter mig skapa små enkla regler som utför en uppgift när ett villkor uppfylls.  Tex kan jag låta ifttt övervaka RSS-feeden från den här bloggen och så snart ett nytt inlägg finns så kommer ifttt att skapa en post på mitt Facebookkonto med länk till det nya inlägget.   Om du inte testat ifttt, gör det.  Men först, läs klart här.

Vad har nu ifttt med Android att göra?  Jo, en ny tjänst med det märkliga namnet on{X} har ett koncept som påminner rätt mycket om ifttt.  Man kan dels använda färdiga ”recept”, dels skriva egna små snuttar i Javascript (vilket kräver att man har en viss förståelse för hur man kodar Android-appar).

För tillfället finns det inte så många färdiga recept men jag misstänker att det kommer rätt snabbt.    Jag slängde ihop en egen regel för att testa, regeln tittar på inkommande sms, om det kommer ett sms från en viss avsändare och meddelandet innehåller ”puss” så kommer min telefon nu automatiskt att skicka svaret ”Ok”.  (Fråga inte)

Om du kör Android, spring och prova on{X} !   Av någon anledning krävs Facebook-inloggning, men det kan jag leva med.  Jo, just ja. Det är Microsoft som byggt tjänsten.  Japp.  Microsoft.   Men vad gör du här, du skulle ju prova själv!

 


Publicerat

i

av

Etiketter: