Kommer strax

Hur skulle du reagera om du gick till Apoteket och möttes av en låst dörr med en ”Kommer strax”-skylt?   Hur reagerar du om du kommer tillbaka nästa dag och ser att samma skylt fortfarande hänger på dörren?

Nä, sånt händer nog inte i verkliga livet, men på nätet tycker Apoteket att det är ok att göra så.

Igår försökte jag besöka apoteket.se för att kolla hur många uttag jag hade kvar på ett lagrat recept. Tre gånger försökte jag logga in med BankID, men ingen av gångerna lyckades. Jo, jag har lyckats tidigare och använder dessutom Internet Explorer eftersom den brukar vara det enda säkra kortet på undermåliga sajter, i synnerhet i kombination med det usla BankID. Men igår gick det inte. Själva autentiseringen såg ut att fungera, men sedan laddades ingen sajt. Eller rättare sagt, den laddade, och laddade, och laddade…

Efter ett tag gav jag upp och tänkte prova igen lite senare. Då möttes jag av Kommer Strax-skylten:

apoteket driftstopp

Jaja, en ”liten stund” kan jag väl vänta, det är ju inte så att jag är sjuk eller så.  Eh, hmm.  Nåja.  Jag ägnar mig åt annat men tittar in då och under kvällen och sena nattimmar.  Nä, fortfarande ”tillfälligt driftstopp”.

Ytterligare 12 timmar senare är det fortfarande tillfälligt och jag förväntas vänta ytterligare En Liten Stund.

Om det verkligen hade varit fråga om ett planerat arbete så hade de haft en tidpunkt när de beräknade vara klara.  Begär jag för mycket när jag tycker de kunde upplysa kunden om den tidpunkten istället för ett snorkigt ”vänligen försök igen”?

Nu är det förstås ett monopol det handlar om. Kunden ska antagligen vara tacksam för att få service överhuvudtaget och får minsann snällt vänta på sin tur.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: