Kan man nämna säkerhet och AktivBo samtidigt?

Det är inte så ofta jag får snigelpost men häromdagen trillade det in ett brev från företaget AktivBo som ville att jag skulle svara på en enkät från min hyresvärd.   I följebrevet sägs att AktivBo garanterar att respondenten är anonym.  Dvs, om man litar på att AktivBo är ett seriöst företag kan man utgå från att lämnade svar faktiskt förblir anonyma.

Den fråga man då ställer sig är om AktivBo är känt för att förstå integritets- eller säkerhetsfrågor?   Jag hade ingen aning, så jag började med att leta ledtrådar i brevet.  Enkäten kunde antingen besvaras per post eller online på deras sajt.   För att logga in på sajten behövs inloggningsuppgifter som fanns medskickade i brevet.  Eller nja…

aktivbo kuvert

 

Japp, du ser rätt.  Där, på utsidan av kuvertet, fanns de inloggningsuppgifter som identifierar mitt enkätsvar och som används för inloggning i deras sajt.    Med anledning av detta gjorde jag en egen enkät där jag frågade mig själv vad jag egentligen tycker om AktivBo.  Den blev så här:

AktivBo enkät

 

Jag inser att det statistiskt säkerställda underlaget är klent, men jag gjorde ovanstående som en bild och såna säger visst mer än tusen respondenter.

 

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter: