Hacking som civil olydnad

Den omvända auktionssajten bideazy.com har hackats av Hackare utan Gränser. Hackarna hävdar att de funnit bevis för att auktionernas resultat varit fejkade, den enda vinnaren påstås vara sajtens ägare som tagit intäkten från varje bud.

För tillfället är sajten nere och visar det här smått underhållande meddelandet:

Systemunderhållning

Hackarna har dels lagt ut källkoden för själva sajten samt en kopia på databasen. De har anonymiserat användarinformationen med hänvisning till att det är användarna som drabbats av sajtens påstådda bedrägeri.

Dataintrång är ett brott och jag pratar hellre om hur man bäst skyddar sig mot det än om hur man utför brotten. Trots det tycker jag att det här hacket skulle kunna klassas som civil olydnad och det kan onekligen vara nyttigt ibland.

(edit: jag påstod först att det var VFH som hade utfört hacket, jag skyller på att jag inte hade fått dagens första kopp kaffe när jag först skrev detta)


Publicerat

i

,

av

Etiketter: