Google Docs för Android

Det har funnits många tredjeparts-apps som pratat med Google Docs, med mer eller mindre bra resultat.  nu finns äntligen en officiell Docs-app från Google.  Jag har inte hunnit använda den ”på riktigt” än, men några snabba tester ger ett bra intryck.

Det allra första jag kollade var om den hade support för Google Apps och flera konton.  Yep, det finns. Jag kan öppna dokument från både mitt Apps-konto och det gamla gmail-kontot utan problem.

Eller nja. Inte helt utan problem. Vid ett par försök fastnade jag i en loop när den försökte hämta dokumentet och gång på gång bad mig välja konto.  Det kändes dock som en version1-bugg som förhoppningsvis blir åtgärdad.

Jag skapade ett nytt dokument och skrev lite i det på telefonen, provade samtidigt att öppna det i vanliga Google docs och konstaterade att collaboration mode funkar, det går att skriva i båda samtidigt.

Ett menyalternativ gjorde mig nyfiken:

Document from photo?   Jag greppade närmaste trycksak (Kjell&Co-katalogen) och tog en bild lite på måfå.  Klickade på OK, och möttes strax av ett dokument som såg ut så här:

Dvs, dels själva bilden, dels en OCR-tolkning av texten  (klicka på bilden för större version). Inte perfekt, men det var å andra sidan en slarvigt tagen bild. Kan vara en användbar funktion.

 

Att skriva dokument eller spreadsheets i telefonen är förstås inte särskilt optimalt, men när man normalt använder Google Docs är det i varje fall bekvämt att kunna ta en titt i ett dokument eller göra en mindre ändring. Appen har en del små glitchar, men på det hela taget helt ok. Dessutom är den gratis.

Hittar du inte Google Docs for Android i Market kan du använda denna QR-kod:


Publicerat

i

av

Etiketter: