Fortum, säkerhet och web

Idag fick jag pappersbrev från Fortum som vill komma och byta ut min elmätare. Vänligt nog berättar de när de tänker komma så att jag kan se till att vara hemma. ”Installationen sker helgfri måndag till fredag någon gång mellan kl 7 och 20”. Inte riktigt så exakt som jag skulle önska mig.

Men datumet då? ”vi byter din elmätare under perioden 4 juli – 4 augusti”. Fortum tycks ha en märklig uppfattning om vad deras kunder gör på dagarna.

I brevet står förvisso att man ska kunna logga in på deras sajt och göra en tidsbokning. Inloggning ska ske med ett id och lösenord som sägs finnas i brevet. Jag hittar inget lösenord, men besöker sajten i alla fall.

Inte mycket hjälp där.  I brevet påpekar de i alla fall att deras installatörer kommer att visa Fortum-legitimation.  Bättre tänkt än hos deras gas-division.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: