Det händer inte mig

Emellanåt träffar jag folk som inte tycker det finns någon anledning att använda något virusskydd i sin dator.  ”jag surfar aldrig till några skumma sajter” brukar vara ett vanligt argument.

Gårdagens trojan hos Expressen är ett aktuellt exempel på varför det argumentet inte håller.   Moderna sajter återpublicerar på olika sätt info som kommer från annat håll.

I det här fallet tycks det ha varit Expressens väderinfo-leverantör som varit den egentliga boven. Men, för den skrupellöse finns det en del pengar att tjäna genom trojaner och botnät, det kan lika gärna ha varit en betald annons som innehållit skadlig kod och som levererats via något av de externa annonsnätverk som Expressen använder.

Om du är i ”det händer inte mig”-gruppen, dra upp huvudet ur sanden och installera virusskydd.  Nu.

(om du är i ”jag kör mac/linux/löksoppa”-gruppen och tänker kommentera så har jag ett boktips hos Adlibris)


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: