Deckare och sökmotoroptimering

När man har ett intresse av sökmotoroptimering tittar man på sajter på ett annat sätt än vanliga besökare.

Ikväll råkade jag hamna på en helt nystartad blogg som vid första anblick tycktes recensera deckare. Men recensionerna var extremt kortfattade och min första tanke var att leta efter affiliatelänkar. Det fann jag inga, däremot insåg jag snabbt att alla länkar ledde till andra gratisbloggar som handlade om (lägg till en virtuell trumvirvel här) deckare!

Alla dessa bloggar har likartat (men unikt) innehåll, några få ”recensioner” av deckare, varje recension ytterst kortfattad. Ett gäng länkar som korsvis leder till de andra deckarbloggarna. Alla tycks skapade senaste månaden.

Jag måste säga att jag är förundrad över detta fantastiska intresse för att recensera deckare som tycks ha blossat upp senaste månaden.

Om jag vore konspiratoriskt lagd skulle jag misstänka att det hela är en planerad kampanj vars hela syfte är att skapa backlinks till en sajt som pitchar en ny svensk deckare. Men så kan det väl inte vara, Google gillar ju inte att man försöker manipulera dem?

Nä, det är säkert ett fantastiskt sammanträffande. Men om det inte är det så hoppas jag att Henrik Holmberg eller hans förlag inte betalt alltför mycket för kampanjen. Det vore väl trist om någon skulle anmäla den till Google och åstadkomma att hans sajt försvinner ur indexet?


Publicerat

i

av

Etiketter: