Cool tjänst för snigelpost

Jag är naturligtvis ingen förespråkare för konceptet att skicka information tryckt på döda träd men när jag snubblade över BlueMailCentral fick jag för mig att prova tjänsten.

Det är alltså en lösning för att från sin dator skicka ett pappersbrev som via vanlig snigelpost levereras till mottagaren.   Själva genomförandet är väldigt snyggt.  Man installerar en programvara i sin dator (endast för Windows, Mac-version sägs vara på gång) som lägger sig som skrivardrivrutin.

Det betyder att man kan skapa sitt brev med vilket program som helst som klarar att göra en utskrift, på samma sätt som man tex skapar en PDF med Adobe Acrobat. Det är alltså lika enkelt att skapa brevet från faktureringsprogrammet som från ordbehandlaren.

Skriv brevet, välj utskrift, välj ”skrivaren” BlueMailCentral och skriv ut.  En dialogruta poppar upp där du kan skriva in mottagarens postadress.  Om ditt dokument innehåller namn och adress på det sätt man gärna placerar den när man använder fönsterkuvert så kommer programmet att hitta adressen på egen hand.

Tryck på sändknappen och det är klart.  Tjänsten skriver ut, kuverterar och levererar.

Konceptet är inte nytt.  Posten E-brev har en i grunden liknande tjänst, men är såvitt jag vet inte ens i närheten av att vara lika enkel att använda.

Framtiden för pappersbrev är knappast ljus men det är kul att se en tjänst som är funktionellt genomtänkt och väl genomförd.


Publicerat

i

av

Etiketter: