Ability Partner – spam

I serien Svenska Spammare tycks turen ha kommit till företaget Ability Partner.   De beskriver sig själva som ”ett företag som arrangerar kurser, konferensen [sic!] och utbildningar inom bl.a. kommunikation, webb och sociala medier”.    Dagens spam var inte det första från Ability Partner, det har kommit några tidigare i år också. De har varit adresserade till en mailadress jag inte använt sedan typ förra millenniet. [1]  Med tanke på att företaget Ability Partner inte registrerades förrän 2005 så är det tämligen osannolikt att jag själv skulle ha gett adressen till dem.

Dvs, de har i likhet med de flesta andra spammare kommit över mailadressen på annat håll och funnit den lämplig som mottagare.  Nåja, kanske inte så lämplig i det här fallet, men spammers can’t be choosers, som uttrycket skulle kunna lyda.

Att jag gärna raljerar över svenska spammare är inget nytt, men det känns extra motiverat i det här fallet.  Ability Partner är ett företag som säljer utbildning i bland annat ”digitalt kundbeteende” och håller kurser i sociala medier. Så hur hanterar de själva sociala medier?  Döm själv:

 

Ability Partner

 

Aha, det är helt enkelt jag som fått det hela om bakfoten.  Ability Partner visar sina SoMe-talanger: Skyll alltid på (presumtiv) kund.

Självklart är det mitt eget fel att de skickat obeställd epost till mig!  Här satt jag och inbillade mig att det på något sätt skulle vara avsändaren Ability Partner som hade ansvar för sina egna spamutskick!  Så oerhört dumt av mig …

 

[1](De flesta av mina gamla mailadresser fungerar fortfarande även om jag inte aktivt använder dem, min äldsta adress har fyllt 25 år i år.  Mailskörden till dessa adresser består dock av 99.9% spam. )


Publicerat

i

,

av

Etiketter: