10 apps till din Android

Det är ingen tvekan om att Android håller på att få upp farten.  Google påstår att det skeppas 60000 Android-lurar per dag för tillfället och snart kommer ett helt gäng andra spännande Android-lurar att finnas hos svenska operatörer.

Jag tänkte försöka mig på att lista 10 bra apps till din Android.  I bokstavsordning, ingen rangordning alltså.  Alla är gratis Android-apps om det inte står något annat.

ASTRO

Filhanterare som låter dig hantera filer i telefonens filsystem. Kanske inget för den typiske Androidanvändaren, men för oss som är en gnutta geekiga är den ett måste. Innehåller även processhanterare och lite annat smågodis.

Barcode Scanner

Ok, jag medger att jag inte har behov av att läsa streckkoder särskilt ofta.  Men den här lilla appen kan även läsa QR Code som tex kan innehålla en adress till en sajt.   Om du har barcode Scanner i din Androidtelefon, så kan du scanna QR-koderna du ser intill varje appnamn på den här sidan och direkt öppna rätt URL.  Ganska praktiskt när du läser en lista med 10 apps till din Android, du behöver inte skriva in adresserna manuellt eller leta i Android Market.  Scanna bara QR-koden och låt telefonens browser öppna rätt sida direkt!

chompSMS

En app för att läsa och skriva SMS med betydligt trevligare gränssnitt och fler funktioner än den inbyggda SMS-appen.

Det är också möjligt att skicka SMS via deras egen SMS-tjänst, men det är knappast aktuellt för oss svenskar, vi betalar normalt inte lika mycket för våra SMS som man gör i en del andra länder.

Gmote

Installera Gmote server i din PC och Gmote app i din Android och du kan använda din Android som en fjärrkontroll.  Du kan styra musen i vanliga program, men Gmote innehåller också en filhanterare som kan styra VLC för att spela upp film eller musik i din PC.  Ganska användbart om du har en media-PC.

Locale

Den här appen ger dig möjlighet att lägga upp olika profiler.  I varje profil kan du ställa in flera olika saker, tex vilken ringsignal som ska användas eller om WLANet i telefonen ska vara igång.  Locale kan automatiskt växla profil beroende på var du befinner dig eller vilken tid på dygnet det är.

My Tracks

Det här är en app för dig som inte kommer ihåg var du har varit under dagen.  Den loggar GPS-positioner och kan rita ut dem i Google Maps så du ser hur du irrat omkring.  Kanske mest användbar för motionärer (fuska inte, stäng av MyTracks när du hoppar på bussen!).

Netcounter

Netcounter visar statistik över hur mycket trafik du nyttjar via 3G/WiFi och kan larma om du går över en viss nivå.

Om du inte har ett abonnemang med fri trafik är Netcounter ett bra sätt att hålla koll.

Prisjakt

Har du någon gång stått inne på OnOff och tittat på en pryl och funderat över om den möjligen säljs billigare någon annanstans?  Prisjakts android-app hjälper dig med svaret på frågan.  Du kan givetvis söka manuellt genom att skriva in produktnamnet, men ännu enklare är att hålla upp kameran mot prylens streckkod och låta den här appen scanna streckkoden. Strax så har du all info du behöver och var du handlar billigast.

Spotify

Spotifyappen är gratis att ladda ned, men kräver att du har Spotify Premium. Kostnaden för datatrafik när du lyssnar online är en bra sak att komma ihåg, såvida du inte är ute efter att gråta ut i Aftonbladet när du fått en gigantisk telefonräkning.  Men Spotify har naturligtvis tänkt på detta.  Du kan göra spellistor med dina favoritlåtar när du är uppkopplad på bra och billigt WLAN.  Markera spellistorna för offline-bruk och låtarna stannar snällt kvar i telefonen så att du kan lyssna på dem utan att bli ruinerad.

STHLM Traveling

Suverän reseguide för SL-resenärer, så den här appen är mest användbar för nollåttor och besökare i huvudkommunen. Den visar även info om förseningar och andra trafikproblem, så även när tågen är insnöade får du lite hjälp.

Twidroid

Twitter-klient för Android.  Finns i något begränsad gratisversion eller ”Pro”-version för 5 dollar.   Klart värd 38 spänn om du är twitteranvändare.

Går att köpa via Paypal-betalning om man inte kan komma åt Android Market.

Se där, 10 bra apps till din Android!  Va?  Är det 11?  ok, jag räknade inte Barcode Scanner, den behöver du ju för att scanna koderna när du laddar ned 10 bra apps till din Android!

Kolla också:   Android Apps för en aktuell lista på vad jag kör för tillfället.


Publicerat

i

av

Etiketter: